Gräsklippning som tjänst

  • Problemfritt - Vi har med alla maskiner som behövs.
  • Det enda du behöver göra är att njuta av din nyklippta gräsmatta.
  • Billig och effektiv lösning för de flesta gräsmattor.
  • Vi vet vad vi pratar om – Vi klipper mer än 3 000 gräsmattor varje år.

Solmark Trädgårdsservice klipper varje år cirka 3 200 gräsmattor hos mer än 350 olika kunder. Det gör att vi har stor erfarenhet av gräsklippning och olika typer av gräsmattor.

På grund av vår storlek och mängden gräsmattor vi klipper så är vi effektiva och därmed blir kostnaden för ett abonnemang (återkommande gräsklippning) under en sommarsäsong inte så hög.

Medelkostnaden för en kund i en ”vanlig” villaträdgård är runt 6 000 kr/år innan RUT (cirka 3 500 kr efter att RUT är avdraget).

Om man jämför det med kostnaden för att ha en egen gräsklippare (gå-, åk- eller robotgräsklippare) så är detta en mycket konkurrenskraftigt pris.

Fördelen med att köpa in tjänsten av oss istället för att ha en egen gräsklippare är dessutom att när gräsklipparen krånglar (det gör alla maskiner någon gång) är det vårt problem – inte ert!

Tjänsten är utformad så att vi lägger upp er gräsmatta på ett löpande schema och klipper efter det. Oftast innebär det att vi klipper varje vecka i maj - juni och varannan vecka under perioden juli till oktober. Dock är det alltid så att vi endast klipper vid behov, vi avgör om det finns behov av att klippa gräset eller inte. Om det inte gör det så klipper vi inte och du behöver inte betala något.

Medelantalet klippningar under en säsong är 9 klippningar och medelkostnaden är cirka 700 kr. Antalet klippningar beror hur mycket gräset växer under året och vilket krav/önskemål ni har på längd på gräset. Priset är baserat på gräsmattans storlek och komplexitet. Har man ett gräsklippningsabonnemang är priset bestämt per klippning. Privatpersoner har möjlighet till RUT-avdrag och priset är alltid angivet innan RUT-avdrag.

När vi klipper trimmar vi alltid kanter med en grästrimmer, därefter klipper vi med åkgräsklippare eller gå gräsklippare (beroende på tomtens storlek och möjlighet för oss att komma in med en åkgräsklippare). Innan vi lämnar blåser vi bort gräsklipp som hamnat på uteplatser, gångar, parkeringar, mm. Det ska vara snyggt när vi lämnar er tomt!

Vi vill att ni ska njuta av er trädgård!

Vad våra kunder säger:

Elisabeth Pettersson

Trevliga pojkar som klipper. De lyssnar på kunden.

Tommy Borg

Toppen! Högsta betyg.

Lilly Svensson

Trevliga killar som kommer och klipper, bra bemötande.